Jag är i grunden utbildad biolog med stort naturintresse men arbetar sedan många år med forskningsstöd på ett universitet. Jag har alltid tyckt om att fotografera men det är de senaste tio åren som jag börjat delta i workshops och kurser för att utveckla mitt fotograferande ytterligare. Jag brukar säga att jag fotograferar allt utom människor, men mitt huvudfokus är naturen – både landskap och mer nära bilder. 
Jag är också en nyfiken fotograf som tycker om att prova nya tekniker för att kunna ta intressantare bilder. Jag tycker inte att ett fotografi alltid måste vara strikt avbildande eller dokumentärt. För mig är det viktigare att en känsla eller tanke förmedlas med bilden än att allt ska vara i fokus.  


Kort CV
Utbildning inom fotografi
2014 – idag   Deltagit i diverse workshops och kurser med tema natur. Dessa workshops har getts av folkhögskolor, kameraklubbar och företag som specialiserar sig på resor med workshops. 
2019 – idag   Deltagit i sammanlagt 6 onlinekurser som fördjupat sig i en teknik som heter intentional camera movement (ICM)
2022              Kurs i ccyanotypi på Munka folkhögskola
2022              Onlinekurs ”First Steps Workshop” med fokus på multiexponeringar både I kamera och Photoshop samt kreativ redigering av bilderna.
2022              Foto distans på Sörängens folkhögskola. Utbildningen gavs på halvtid med start i januari och avslutning i december då vi ställde ut det projekt vi arbetet med under året
2023              Visuell gestaltning ledd av Anna Clarén. En veckas workshop på Biskops Arnö folkhögskola
2023              Kurs i visuell gestaltning ledd av Ann Eringstam. Kursen går på deltid augusti – december.
2023.             Analoghelg med Roine Magnusson

Utställningar
2022-12-09                         Avslutningsutställning Sörängens Folkhögskola. ”Abstract Village”
2023-05-08 – 2023-05-13  Galleri Englesson, kv Caroli, Malmö. ”Konst-iga bilder”
2023-07-22 – 2023-07-27 Spannstallet, Kronovalls vinslott. Ansökte tillsammans med Pia Werndrup och Tommy Cronberg om att ställa ut gemensamt och vi blev utvalda. ”Konst-iga bilder + orkidéer”
2023-08-04 – 2023-08-06  Ställde ut i fiskehodda i Smygehuks hamn. ”Konst-iga bilder + orkidéer”
2023-11-04 – 2023-12-17  Kiviks konsthall. Jurybedömd vintersalong. ”Nereiderna”
Erfarenhet att ge kurser inom fotografi
Jag har gett sammanlagt 6 grundkurser i ICM, 2 kurser med mer avancerade ICM-tekniker och två inspirationskurser med uppgifter som att inspireras av en fotograf, en fotografisk stil, mm. Alla kurser har getts online och det har varit ca 10 deltagare på varje kurs.
Efter önskemål från deltagarna har jag startat en facebookgrupp där vi delar med oss av bilder, diskuterar olika fotorelaterade frågor och kan ställa frågor eller tipsa om saker av intresse. Dessutom har vi träffar online ca en gång/månad med undantag av sommaren, då deltagarna kan skicka in egna bilder på ett visst tema som jag har bestämt. Vi ger sedan gemensam bildfeedback på de bilder som inkommit. Det är både kul och givande!

You may also like

Back to Top